Loading

Servicii

Geometrie

Realizarea geometiei rotilor este strans legata de manevrabilitatea și siguranța de care ai nevoie la volan, indiferent de sezon sau starea carosabilului.

Dereglarea sau reglarea incorectă a unghiului de fugă conduce la uzura precoce sau neuniformă a anvelopelor și apariția problemelor tehnice la nivelul sistemului de direcție și suspensie al mașinii, crescând astfel riscul de accident și consumul neașteptat de combustibil.

O simplă geometrie a direcției, executată corect de profesioniști cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație te scapă de cheltuieli ulterioare, neprevăzute.

Odata cu schimbarea anvelopelor in functie de sezon sau la fiecare 10.000 de km parcurși autovehiculului ar trebui supus procesului de verificare a geometriei rotilor. 

Daca ati observat la masina dumneavoastra una sau mai multe dintre simptomele de mai jos, Arena Auto Service va recomanda sa efectuati sau sa verificati geometria rotilor:

  • mașina are tendința de a trage, în timpul mersului, în stânga sau dreapta
  • cauciurile prezintă uzură rapid, neuniformă
  • consumul de combustibil crește brusc
  • ai lovit roțile puternic, frontal într-o groapă sau o bordură
  • ai schimbat o componentă a sistemului de direcție sau de suspensie
  • ai încărcat mașina cu o sarcină mare un timp îndelungat
  • ai montat un set de roți cu diametrul diferit față de cele inițiale

 

Foarte importanta de avut in vedere este diferenta dintre procesul de Geometrie a roților si cel de Echilibrare al acestora. Echilibrarea roților este necesară pentru a asigura circularitatea mișcării de rotație a roții pentru a nu apărea bătăi sau vibrații ale volanului la anumite viteze, iar geometria direcției este reponsabilă de aliniarea paralelă a roților între ele și perpendicular pe carosabil.

Arena Auto Service are echipamente moderne care realizeaza precis, rapid, sigur geometria rotilor. Pentru programari, ne puteti contacta la numarul de telefon 0756.199.199 sau utilizand Formularul de Programare Online, urmand ca apoi unul dintre consultantii nostrii sa va contacteze.